vrijdag 29 juli 2011

Nog meer cupcakes...

Ja....nog meer cupcakes! Ik heb weer wat nieuwe recepten uitgeprobeerd de laatste tijd. De Peanut Brittle Cupcake is mijn nieuwe favoriet! Het is een vanille cupcake, met een vulling en topping van Italian Meringue Botercrème (met pindakaas) en Peanut Brittle. De recepten kun je hier en hier vinden.
Voor de Italian Meringue Botercrème heb ik een recept gebruikt van Martha Stewart. Daaraan kun je naar eigen smaak pindakaas toevoegen. Het is een heerlijke luchtige botercrème op basis van eiwit, suikersiroop en boter. Het is te vergelijken met de Zwitserse Meringue Botercrème, alleen de bereiding is anders.
Hieronder een foto van het resultaat.


Ik ben echt helemaal weg van de combinatie van zoet en hartig. Peanut Brittle is hier voor mij het perfecte voorbeeld van. Het zoute van de pinda's en het zoete van de gekarameliseerde suiker. Een heerlijke combi!


Nog een andere variant cupcakes is de Apple Crumble Cupcake. Het is een vanille cupcake met een Italian Meringue Botercrème met kaneel in een crumble.
Het recept voor de cumble kun je hier vinden. Hieronder een foto van het resultaat.


Veel bakplezier!

dinsdag 5 juli 2011

Coconut Pineapple Cupcakes

Het was eigenlijk de bedoeling om Piña Colada Cupcakes te maken, maar we hadden geen rum in huis. Dus heb ik het recept een beetje aangepast, door Passoa te gebruiken. Nog steeds een heerlijke zomerse en tropische cupcake. Het recept voor de cupcakes komt uit het boek 125 Best Cupcake Recipes van Julie Hasson. Hieronder het recept.


Cupcakes
130 g bloem
40 g geraspte kokos
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl bicarbonaat
Snufje zout
170 g kristalsuiker
60 ml plantaardige olie
1 ei
80 ml karnemelk
120 ml ananas, gecrushed

Vulling
300 g verse ananas, in kleine blokjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius (hetelucht).

Meng de bloem, kokos, bakpoeder, bicarbonaat en zout in een kom.

Mix in een andere kom de suiker, olie en het ei tot een homogene massa. Mix afwisselend
het bloemmengsel en de karnemelk erdoor. Spatel als laatste de ananas erdoor. 
Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes en bak ze in de voorverwarmde oven 20-25
minuten, tot ze goud-bruin zijn. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze eerst 10 minuten in
de vorm afkoelen. Zet ze vervolgens op een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

Botercrème
Voeg Passoa toe naar smaak




Vul de cupcakes met de blokjes ananas. Voorzie de cupcakes vervolgens van een royale hoeveelheid botercrème.