Het was eigenlijk de bedoeling om een schaakbordcake te maken, alleen had ik daarvoor te weinig beslag. Gelukkig was het effect van de twee verschillende smaken beslag nog best leuk! Een beetje chocoladeglazuur erover en smullen maar! Hieronder het recept:
Twee-kleuren Cake
200 g bloem
1/2 tl bakpoeder
150 g pure chocolade
250 g boter
150 g suiker
200 g lichte basterdsuiker
4 eieren
150 ml melk
snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Mix in een kom de boter en de suiker glad en luchtig. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoor. Mix als laatste de bloem en de melk, elkaar afwisselend, door het eiermengsel.
Doe ongeveer 1/3 van het beslag in een andere kom. Doe daar de gesmolten chocolade bij en roer het tot een glad beslag.
Vet een ronde taartvorm in of bedek hem met bakpapier.
Doe het chocoladebeslag en het gewone cakebeslag in afzonderlijke spuitzakken.
Spuit eerst een dunne strook beslag langs de rand van de bakvorm. Spuit vervolgens een strook chocoladebeslag langs de binnenkant van het gewone cakebeslag. Wissel de twee kleuren beslag af tot de bodem van het cakeblik volledig bedekt is.
Bak de cake in 30 minuten gaar (controleer dit met een satéprikker, deze moet schoon uit de cake komen).
Laat de cake afkoelen, eerst in de vorm, vervolgens op een rooster.
Bedek de cake eventueel met een laag chocoladeglazuur. Deze kunt u zelf maken of u kunt een kant een klaar product kopen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten