zaterdag 31 oktober 2009

Cappuccino Cupcakes


Normaal houd ik niet zo van eten waar koffie in verwerkt is, maar deze Cappuccino Cupcakes zijn zeker een aanrader! Het recept voor de cupcakes komt uit het boek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson. Het gestoomd koffieglazuur komt uit Cupcakes Parade van G. Wagman. Hier is het recept.

Cappuccino cupcakes (10-12 stuks)
125 g zelfrijzend bakmeel
125 g zachte boter
125 g rietsuiker
2 eieren
1 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
1 1/2 el oplos-espresso
2-3 el melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in de keukenmachine en mix het tot een glad geheel. Voeg beetje bij beetje de melk toe en mix het door het beslag met de puls-knop.
Verdeel het beslag over 10 à 12 muffinvormpjes en bak de cakejes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze vervolgens op een rooster zodat ze volledig af kunnen koelen.

Gestoomd koffieglazuur
250 g lichte basterdsuiker
3 el extra sterke koffie
2 eiwitten
1/4 tl bakpoeder

Bereiding
Meng alle ingrediënten in een (porseleinen) kom. Zet deze kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en klop het glazuur in 7 minuten stijf met de mixer.
Verdeel het glazuur over de cupcakes. Doe dit snel, want het glazuur wordt snel onhandelbaar. Strooi er eventueel nog een beetje cacaopoeder over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen