vrijdag 9 oktober 2009

Smeuïge Chocoladebrownies

Dit recept komt uit het boek Verslaafd aan chocolade. Echt een mooi boek met heerlijke recepten en prachtige foto's.
Ik wilde eens iets anders maken dan cookies en cupcakes, en besloot dus een poging te wagen en eens een keertje brownies te bakken. Ik had er weinig vertrouwen in dat het zou lukken, aangezien alle vorige brownie-recepten waren mislukt. Of het deze keer aan het recept lag of aan mijn werkwijze weet ik niet, maar deze brownies zijn echt super lekker! Hier is het recept:



Ingrediënten
Voor 9 tot 12 brownies
80 g boter
150 g fijne kristalsuiker
75 g donkere basterdsuiker
125 g pure chocolade
1 el glucosesiroop (zelf heb ik rietsuikersiroop gebruikt)
2 eieren
1 tl vanille extract
100 g bloem
2 el cacaopoeder
1/2 tl bakpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht). Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Doe de boter, suikers, chocolade en de siroop in een pan en verwarm de ingrediënten op laag vuur, onder constant roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Laat afkoelen.
Klop de eieren los met het vanille extract. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe.
Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een kom en spatel het voorzichtig door het ei-chocolademengsel.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownies circa 25 minuten, totdat er een krokant korstje is ontstaan en de hoeken van de cake loslaten van de bakvorm. De binnenkant van de cake moet nog smeuïg en zacht aanvoelen.
Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm. Snijdt de cake in 9-12 stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen