Het recept komt uit mijn favoriete cupcake boek, Cupcake van Shelly Kaldunski.
Carrot Cake Cupcakes
150 gram bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
1 tl kaneelpoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
1 tl kaneelpoeder
3 wortels, geraspt
190 gram kristalsuiker
175 milliliter plantaardige olie
2 grote eieren
60 milliliter karnemelk
1/2 tl vanille extract
60 milliliter karnemelk
1/2 tl vanille extract
Verwarm de oven voor op 160 graden celcius (hetelucht oven).
In een kom, mix de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneelpoeder.
Vermeng in een andere kom de geraspte wortels, suikers, olie, eieren, karnemelk en vanille.
Vouw het bloem mengsel met een spatel door het wortelmengsel tot er een homogene massa ontstaat.
Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes. Bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes. Bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze vervolgens uit de bakvorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Cream Cheese Frosting
340 gram roomkaas
85 gram roomboter, ongezouten
1/2 tl vanille extract
260 gram poedersuiker
Mix de roomkaas, boter en vanille tot een licht en luchtig mengsel. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
340 gram roomkaas
85 gram roomboter, ongezouten
1/2 tl vanille extract
260 gram poedersuiker
Mix de roomkaas, boter en vanille tot een licht en luchtig mengsel. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten