maandag 9 mei 2011

Chocolade Cupcakes variaties

Een van mijn favoriete recepten is het recept voor Chocolate Cupcakes van Julie Hasson. En het is harstikke leuk om er verschillende toppings mee te combineren! Zo wilde ik al een tijdje een Cookie Monster Cupcake maken. Echt heel erg schattig. Hieronder het resultaat!


Je hebt hier het volgende voor nodig:
- Zwitserse Meringue Botercrème (of een andere topping)
- Gemalen kokos
- Blauwe voedselkleurstof
- Fondant (wit en groen/zwart/bruin)
- Cookies, gehalveerd (zelfgemaakt of gekocht)


Bak de Chocolate Cupcakes en laat ze afkoelen. Maak de topping. Doe een royale hoeveelheid van de topping op de cupcake en maak er een halve bol van.  
Doe de gemalen kokos in een bakje en voeg een beetje blauwe kleurstof toe. Roer alles door elkaar tot de kleurstof over alle kokos verdeeld is en de juiste blauwe kleur heeft.
Haal de topping door de gemalen kokos. 
Rol de witte fondant uit en steek er kleine cirkels uit. Steek uit de andere kleur fondant kleinere cirkels en leg deze bovenop de witte cirkel. Dit zijn de ogen. Plak ze met een beetje van de topping op de cupcakes.
Snijd met een mes de topping overdwars door en steek het koekje er in. Klaar!


Hier bleef het natuurlijk niet bij. Op internet heb ik een Textures of Chocolate Cupcake gevonden. Dit leek me ook helemaal geweldig om te maken. Hieronder het resultaat.



Last but not least: Chocolate M&M Cupcakes. Dezelfde Chocolate Cupcakes gevuld met Zwitserse Meringue Botercrème gemengd met M&M's en een topping van Vanille Botercrème. 


2 opmerkingen:

  1. aaah die cookiemonster cupcake is echt geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk deze kleine fantastische cupcakes, ben zeer onder de indruk van cupcakes.blogspot lees alles met veel plezier. Ook een leuke tip is mij chocolade muffin recept

    BeantwoordenVerwijderen