Cupcakes
130 g bloem
40 g geraspte kokos
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl bicarbonaat
Snufje zout
170 g kristalsuiker
60 ml plantaardige olie
1 ei
80 ml karnemelk
120 ml ananas, gecrushed
Vulling
300 g verse ananas, in kleine blokjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius (hetelucht).
Meng de bloem, kokos, bakpoeder, bicarbonaat en zout in een kom.
Mix in een andere kom de suiker, olie en het ei tot een homogene massa. Mix afwisselend
het bloemmengsel en de karnemelk erdoor. Spatel als laatste de ananas erdoor.
Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes en bak ze in de voorverwarmde oven 20-25
minuten, tot ze goud-bruin zijn. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze eerst 10 minuten in
de vorm afkoelen. Zet ze vervolgens op een rooster om ze volledig te laten afkoelen.
Botercrème
Voeg Passoa toe naar smaak
Vul de cupcakes met de blokjes ananas. Voorzie de cupcakes vervolgens van een royale hoeveelheid botercrème.
Hai Mirtje,
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit!
Ik vind dat je een ontzettend mooi (en lekker ;-) ) blog heb en volg je dus sinds een weekje ofzo.
Ik woon in Egypte, en ben van plan om een cupcake vorm aan te schaffen en dan ook cupcakes te gaan bakken. Ik zal de recepten hier en daar wat moeten aanpassen, ik kan nl niet alles hier krijgen, maar ik vind jouw pagina een echte inspiratiebron!
Groetjes Annemarie http://kokeninegypte.blogspot.com/
Heerlijk cupcake recept deze heb ik toegevoegd aan mijn favorieten,zal het regelmatig volgen voor heerlijke cupcake recepten, probeer ook een mijn geheime muffin recept
BeantwoordenVerwijderenSupercombinatie, je maakt trouwens ook mooie foto's! x
BeantwoordenVerwijderenwww.cupcakecuisine.blogspot.com