dinsdag 16 augustus 2011

Chocoladecrumble Abrikozen Taartjes

Een tijdje geleden heb ik het boek Mini taartjes gekocht. Het zat in een pakket met een springvorm en keramische bakerwten. Er staan zowel hartige als zoete taartjes in. 

Mini Taartjes

Natuurlijk moest ik een recept uitproberen: de Chocoladecrumble Abrikozen taartjes. Hieronder het recept.

Ingrediënten zoet deeg
200 g bloem
25 g gemalen amandelen
80 g poedersuiker
snufje zout
120 g ijskoude boter, in stukjes
1 ei

Meng de bloem, amandelen, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de blokjes koude boter toe meng ze met je vingertoppen door het bloemmengsel. Doe dit tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg dan het ei toe. Meng het tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. 
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Laat het nogmaals 30 minuten rusten in de koelkast.
Bak het deeg blind af in een voorverwarmde oven op 160 graden Celcius voor ongeveer 20 minuten. 
Haal de taartschelp uit de oven het laat hem afkoelen. Maak ondertussen de crumble en de vulling.


Ingrediënten crumble
100 g suiker
60 g gemalen amandelen
120 g boter
80 g bloem
20 g cacao

Verhoog de oventemperatuur naar 170 graden Celcius. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng ze met je vingers tot een kruimelig geheel. Strooi dit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in ongeveer 10 minuten af. Haal het uit de oven en laat de crumble afkoelen.


Ingrediënten vulling
200 g abrikozen
50 g boter
50 g suiker

100 ml slagroom
1 ei
1 el bloem
1 el suiker
1 el cacao

Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden Celcius. 
Snijd de abrikozen door midden en verwijder de pit en de schil. Smelt de boter in de pan. Voeg de abrikozen  en de suiker toe en laat ze zachtjes karameliseren. 

Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een kom. Leg de abrikozen in de taartschelp. Giet er vervolgens het slagroommengsel overheen.

Bak de taart ongeveer 30 minuten. Haal hem uit de oven en laat het afkoelen. Strooi er voor het serveren de crumble over.


1 opmerking:

  1. Ziet er super goed uit! Ik ga dit zeker is proberen.

    x
    www.cherryfactor.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen