woensdag 12 september 2012

Rudolph's Hartige Cupcakes


Hartige cupcakes? Jazeker. We kennen de cakejes enkel als zoete variant, maar ze worden steeds vaker ook met hartige ingrediënten gemaakt. Hoe smaken die hartige cakejes dan? Zien ze er net zo mooi uit als de zoete cakejes? Heb je er aparte ingrediënten voor nodig?In Rudolph van Veen zijn boek Hartige Cupcakes krijg je het antwoord op al deze vragen. Je merkt al snel dat je met hartig bakken ook alle kanten op kunt! Van basisrecepten voor kaascakejes tot cakejes met namen als “Ceasar Salad” en “Belle Lorraine”, geïnspireerd op hartige gerechten. Warm, koud, vis, vlees, groeten, niets is onmogelijk. 

Vreemde ingrediënten nodig? Absoluut niet! Met verse, dagelijkse ingrediënten tovert Ruldolph heerlijke creaties tevoorschijn. Ook is er in zijn tweede boek over cupcakes weer rekening gehouden met gluten- en zuivelallergieën.

Daarnaast nog een erg leuk hoofdstuk genaamd “It Looks Like A Cupcake”.  Voor degenen die een luxe hapje willen voorschotelen maar het niet zo op het bakken hebben voorzien is dit de ideale oplossing. Van gevulde tomaten met cranberrypaté tot een gepofte aardappel gevuld met groenten, geserveerd in een cupcake case ziet het er net uit als een cupcake!

Alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s en af en toe tussendoor een tip van Rudolph.

Natuurlijk kon ik het niet laten om zelf ook een aantal recepten te proberen. Hieronder foto’s van de kaascupcake met roomkaascrème en de “Greek Wedding” cupcake, een cupcake met olijven, kerstomaatjes en feta, bekroond met tzatziki.


1 opmerking: