dinsdag 10 maart 2009

Dulce de Leche Cupcakes

Ik vond het eens tijd voor iets anders dan chocolade, maar omdat ik toch iets speciaals wilde maken koos ik ervoor om Dulce de Leche Cupcakes te maken. Helaas hadden we geen dulce de leche meer in huis en ook geen ingrediënten om het eventueel zelf te maken. Vandaar dat ik in plaats van dulce de leche een vergelijkbare caramelpasta, namelijk bebogeen, heb gebruikt voor dit recept.

 

Ingrediënten Dulce de Leche Cupcakes125 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
125 g kristalsuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
75- 100 g bebogeen (of 3-4 el dulce de leche)
1 el melk


Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
Mix de suiker en de boter in een kom tot een licht en luchtig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe. Mix vervolgens de bebogeen (of dulce de leche), de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Blijf mixen tot de ingrediënten goed vermengd zijn en er een glad beslag is ontstaan.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de cakejes 15-20 minuten.
Laat ze 5 minuten in de muffinbakvorm afkoelen. Plaats de cupcakes vervolgens op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Vulling
120 g bebogeen (of 12 tl dulce de leche)

Vullen
Snijd met een schilmesje een cirkel bovenin het cakeje. Schep met een klein lepeltje een beetje van de cake eruit. Bewaar dit, het moet er later weer bovenop!
Vul het gemaakte kuiltje met 10 g bebogeen (of 1 tl dulche de leche). Zet vervolgens het uitgeschepte stukje cake er weer bovenop.
Herhaal dit bij alle cakejes.


 


Het was de bedoeling om een Zwitserse meringuebotercrème te maken, maar die mislukte. Gelukkig hadden we nog slagroom en caramelsaus in huis, dus heb ik wat geïmproviseerd (en dit lukte wel!!!).
Ingrediënten Caramel Slagroom200 ml slagroom
30-50 g poedersuiker
1 el (15-20 ml) caramelsaus
1 zakje klopfix
BereidingKlop de slagroom stijf met de klopfix en de poedersuiker. Voeg geleidelijk de caramelsaus toe en mix deze er grondig doorheen. Als de slagroom nog een beetje slap is kun je eventueel nog wat poedersuiker toevoegen. Garneer de cupcakes met een royale hoeveelheid caramelslagroom en garneer ze eventueel nog met een stukje chocolade of fijngesneden stukjes fudge.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten