maandag 2 maart 2009

Soft 'n Chewy Chocolate Chip Cookies

Ik heb al eerder een Chocolate Chip Cookie recept gepost. Dit is dezelfde, alleen heb ik het dit keer anders bereid en heb ik de suiker hoeveelheid een beetje aangepast!
En met een goed resultaat. Ze zijn nu zachter en, zoals de amerikanen dat zo leuk zeggen, "chewy".
Hier volgt het verbeterde Chocolate Chip Cookie recept (aangepast recept van Ben & Jerry's Giant Chocolate Chip Cookies)
Ingrediënten voor 12 stuks115 g boter, uit de koelkast
75 g kristalsuiker
75 g basterdsuiker (ik heb zelf lichte basterdsuiker gebruikt)
1 groot ei
1/2 tl vanille-essence
150 g bloem
1/2 tl zout
1/2 tl natriumbicarbonaat
170 g chocolate chips

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
Weeg de boter af. Snijd hem in blokjes en zet hem appart zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Weeg vervolgens alle andere ingrediënten af.
Controleer of de boter iets zachter is geworden. Ietsjes maar, hij moet nog wel wat hard aanvoelen.
Pak je mixer en mix de boter op een lage snelheid zacht. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de suikers toe. Verhoog de snelheid en mix net zolang tot de suiker en de boter goed vermengd zijn.
Voeg vervolgens het ei en het vanille-essence toe en mix deze op een lagere snelheid kort door het suiker/boter mengsel. Zorg er wel voor dat het ei volledig is opgenomen in het mengsel.
Mix vervolgens de bloem erdoor. Voeg niet alle bloem in een keer toe, maar doe dit in stapjes, zodat niet alle bloem door de keuken vliegt.
Spatel als laatste de chocolate chips door het beslag. Maak met een ijslepel mooie gelijke bolletjes. Ik heb zelf zo'n ijslepel met een veer en een ijzeren mesje. Als je de veer samendrukt valt het bolletje belag er vanzelf uit.




Bak de koekjes zo'n 12-15 minuten, todat de randjes van de koekjes bruin zijn en het midden nog zacht aanvoelt.


Haal ze meteen van de plaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Ik bak er steeds maar 6 tegelijk. Zo hebben de cookies genoeg ruimte om uit te vloeien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten