woensdag 15 april 2009

Chocolate Chip Cookie Dough Cupcake II



Ik was niet helemaal tevreden met de Chocolate Chip Cookie Cupcakes die ik eerder had gemaakt. Vandaar dat ik nog een pogging waag met een iets ander recept. Ik heb nog steeds het Ben & Jerry Chocolate Chip Cookie recept gebruikt (klik hier voor het recept).

Voor de cupcakes heb ik Shelly Kaldunski's Yellow Cupcakes recept gebruikt (klik
hier voor het recept).

Voor de botercrème heb ik ook een recept van Shelly Kaldunski gebruikt. Het is hetzelfde recept als voor de Vanilla White Chocolate Cupcakes, alleen heb ik de witte chocolade vervangen door een theelepel vanille extract. (klik
hier voor het recept).

Bereiding

Bereid eerst het Chocolate Chip Cookie deeg volgens het recept en vries het in. Het liefst al een dag van tevoren zodat het goed bevroren is.
Maak vervolgens het deeg voor de Yellow Cupcakes. Schep de muffinvormpjes voor ongeveer driekwart vol met het beslag. Leg in elk cakeje een bolletje koekjesdeeg. Duw ze een beetje aan maar zorg er wel voor dat ze nog boven het cakebeslag uitkomen.



Bak de cakejes ongeveer 18-20 minuten in een voorverwarmde oven (160°C, hetelucht).
Laat de cakejes volledig afkoelen.
Maak vervolgens de botercrème volgens het eerder genoemde recept (van Shelly Kaldunski). Voeg in plaats van de witte chocolade één theelepel vanille extract toe.
Voorzie de cakejes van een royale hoeveelheid botercrème. Maak het geheel af met een stukje Chocolate Chip Cookie en eventueel met nog wat stukjes chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen