zondag 12 september 2010

Banana Caramel Cupcakes


Het recept voor de Banana Cupcakes komt uit het boek 125 Best Cupcake Recipes van Julie Hasson. En het is niet voor niets één van de 125 beste cupcake recepten! De cake is echt heerlijk zacht, zelfs nadat ze bevroren zijn geweest (je kunt ze heel goed invriezen, ze blijven dan 2 weken goed)! Hieronder het recept voor de cupcakes:

Banana Cupcakes (125 Best Cupcakes Recipes, Julie Hasson)
12 stuks

165 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
230 g suiker
125 ml plantaardige olie
2 eieren
2 grote bananen, geprakt
1 tl vanille-extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht oven).
Mix in een kom de bloem, bakpoeder en het zout. Zet opzij.
Mix in een andere kom de suiker, olie en de eieren tot een homogeen mengsel. Voeg vervolgens de bananen en de vanille toe. Voeg als laatste het bloem mengsel toe, en mix het tot een homogene massa.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Bak de cupcakes 24-28 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de cakejes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm. Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er weer zalig uit! Hoe heb je de frosting gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel.
    De frosting is een Swiss Meringue Buttercream. Ik gebruik deze eigenlijk altijd, omdat je er allerlei verschillende smaakjes aan toe kan voegen (recept: http://cookies-n-cupcakes.blogspot.com/2009/03/vanilla-white-chocolate-cupcakes.html). Voor een karamel botercrème voeg je naar smaak karamelsaus toe i.p.v. witte chocolade.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. banaan en caramel is een gouden combinatie!
    En het ziet er ook nog schitterend uit!

    BeantwoordenVerwijderen