maandag 27 september 2010

Verjaardagstaart

Voor een verjaardag heb ik deze taart gemaakt. Het is een chocoladecake gevuld en bedekt Zwitserse Meringue Botercrème. De rozen zijn gemaakt van de botercrème van Wilton. Het recept daarvoor kun je hier vinden. Het is makkelijk te maken dan Zwitserse Meringue Botercrème en ook nog eens wat steviger. Bij het spuiten van rozen is dat wel zo handig. Hier kun je vinden hoe je zo'n roos kan maken.


De patroontjes op de zijkant zijn gemaakt van chocolade. Hiervoor smelt je wat chocolade en doet dit in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Je legt een stukje bakpapier over een leuk patroontje en trekt dit over met de gesmolten chocolade. Daarna laat je het in de koelkast weer hard worden. Als de chocolade goed hard is kun je ze voorzichtig van het bakpapier afhalen en op je taart "plakken". 

3 opmerkingen:

 1. Heel tof gedaan, vooral die chocolade! Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze worden steeds professioneler zeg! Het ziet er weer schitterend uit! Hier waag ik mij maar niet aan. Volg jij soms een beroepsopleiding voor banketbakker of is het pure hobby?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel!

  @ Caroline
  Het is puur hobby...maar ik zou er graag mijn beroep van maken :). Na mijn studie zou ik graag nog een patisserie opleiding volgen.

  BeantwoordenVerwijderen