zondag 10 oktober 2010

Taart en Trends & First Fondant Flower

Gisteren ben ik voor het eerst op de Taart en Trends beurs geweest in de Dudok Arena in Hilversum. Het was echt super leuk! En druk! Er waren meerdere zalen. In de grootste stonden alle kraampjes van onder andere De Leukste Taarten Shop, Piece of Cake, Creacake en Ellen's Creative Cakes. Ook werden daar kleine demonstraties en workshops gehouden. 
In de zaal ernaast werden grotere demonstraties gegeven. Ik ben zelf naar de demo van Wendy Schlagwein geweest. Ze maakte een vogelverschrikker van marsepein. Aangezien ik eigenlijk nooit werk met marsepein en fondant vond ik het erg leuk om te zien.
Daarnaast was er ook nog een masterclass Chocolade Bewerken van Jeroen Goossens. Hier heb ik echter niets van meegekregen, aangezien je je daarvoor in had moeten schrijven. 
Ook was er een taartenwedstrijd. Het thema van dit jaar was Natuurlijk! Er waren verschillende categorieën, namelijk Taarten, Taarttoppers, Groepen en Duo's en Suikerbloemen. De foto's van de deelnemers en winnaars zullen binnenkort wel op de site komen. Je kunt daarvoor kijken op www.taartentrends.nl. Hier vind je ook meer informatie over de sponsoren en standhouders.Na zo'n dagje gaan je handen natuurlijk jeuken. Ik had al eerder fondant gekocht en een set om bloemen te maken. Dus...tijd om het uit te proberen. Hieronder het resultaat.


6 opmerkingen:

 1. Dat had ik moeten weten, daar had ik ook wel heen gewild! Je roos is prachtig gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh ik ben wel een beetje jaloers, maar op zo'n beurs koop ik me helemaal gek, dus misschien maar beter dat ik er niet was.

  Ik heb net je blog ontdekt toen ik op zoek was naar nieuwe receptjes, en ik vind het echt leuk om te lezen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow ik ben voor het eerst niet geweest maar het ziet er superdruk uit ! btw ben hier beland via de cupcake challenge, je bloem ziet er geweldig uit, wat heb je ervoor gebruikt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de leuke reacties!

  @ Caroline
  Ik kwam er ook maar heel toevallig achter. Het is zeker aan te raden om er een keertje heen te gaan. Ik ga alvast sparen voor volgend jaar!

  @ Glyn
  Ja ik moest me ook inhouden, haha.
  Ik heb niet alle recepten op mijn blog staan, maar je kunt altijd een reactie achterlaten of een mailtje sturen via de contact pagina als je het recept wilt hebben :)!

  @ D@nielle
  Voor de bloem heb ik fondant gebruikt. Ik heb laatst een pak van Wilton gekocht en ben nu een aantal dingetjes aan het uitproberen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is dat dit jaar weer? zo ja...wanneer?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja het is dit jaar weer op 5en 6 oktober. Voor meer informatie kun je de site bezoeken: http://www.taart-en-trends.nl/

  BeantwoordenVerwijderen