donderdag 12 februari 2009

Chocolate Marshmallow Cupcakes

Ik had weer eens zin om cupcakes te maken! Bij bezoekjes aan verschillende cupcake sites en blogs zag ik heel vaak s'mores cupcakes voorbij komen. Dat leek me wel wat, dus nam ik mijn 125 Best Cupcake Recipes boek erbij en ging op zoek naar een goed recept.
Het recept voor S'mores Cupcakes stond er wel in, maar voor het glazuur had je marshmallow cream nodig. Voor zover ik weet is dat in Nederland niet te krijgen. Gelukkig vond ik een goed recept voor Marshmallow Frosting van Martha Stewart op internet. Hier is het recept:
Best Chocolate Cupcakes (125 Best Cupcake Recipes, Julie Hasson)
Ingrediënten (voor 12 stuks)
160 g bloem
55 g cacao
¾ tl natriumbicarbonaat
¼ tl zout
230 g suiker
75 ml plantaardige olie
1 ei
1 tl vanille extract
175 ml karnemelk
BereidingVerwarm de oven voor op 160°C (hetelucht, 180°C voor elektrische oven).
Meng in een kom de bloem, cacao, het natriumbicarbonaat en het zout.
Klop de suiker, de olie, het ei en het vanille extract in een andere kom tot een glad mengsel.
Voeg eerst een derde deel van de bloem toe. Als de bloem goed is opgenomen in het mengsel, voeg dan ongeveer de helft van de karnemelk toe. Wissel beide ingrediënten af totdat zowel de bloem als de melk volledig in het mengsel zijn opgenomen en er een homogeen beslag is ontstaan.
Verdeel het beslag over 12 vormpjes. Bak de cakejes in 22-27 minuten tot ze gerezen zijn.
Haal de cakejes uit de oven en laat ze 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Plaats ze vervolgens op een rooster zodat ze volledig af kunnen koelen.


     


Marshmallow glazuur (Martha Stewart)
Ingrediënten (voor 12 porties glazuur)4 grote eiwitten
225 g suiker
¼ tl citroensap
1 tl puur vanille extract

Bereiding
Plaats de eiwitten, suiker en het citroensap in een hittebestendige kom boven zacht kokend water (au bain-marie).
Blijf roeren tot de suiker is opgelost en de eiwitten warm aanvoelen, zo’n 3-4 minuten.
Haal de eiwitten van het vuur. Mix ze, eerst op lage snelheid, vervolgens op een hogere snelheid, stijf (ongeveer 5-7 minuten).
Mix het vanille extract erdoor.
Doe het glazuur in een spuitzak en voorzie alle cupcakes van een ruime hoeveelheid glazuur.
Verwarm de oven op de grillstand tot zo’n 100-150°C.
Plaats de cupcakes enkele minuten onder de grill tot het eiwit glazuur een beetje bruin is gekleurd.
Maak het geheel af door er wat chocoladesaus over te druppelen.

En dit is het resultaat:


3 opmerkingen:

  1. ik heb ze vandaag gemaakt - aangezien het chocolate cupcake day is - en ze waren super geslaagd en heerlijk!
    leuk en duidelijk recept...

    Griet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het resultaat kan je bekijken op
    http://heerlijkegebakjes.blogspot.com/2011/10/chocolade-smores-cupcakes.html

    het was eeeecht super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen