zondag 8 april 2012

Bake & Relax - Rudolph's Cupcakes

Het is alweer lang geleden dat ik wat gepost heb. Dit komt vooral door de vijf maanden die ik heb doorgebracht in Zuid-Afrika. Helaas heb ik daar niet echt de kans gehad om te bakken. Echter, na een aantal maanden kreeg ik een mail van Karakter Uitgevers of ik een review wilde schrijven over Ruldolph van Veen’s boek Rudolph’s Cupcakes. Maar natuurlijk!
Toen ik eind januari thuiskwam lag het boek op me te wachten. Familie en vrienden hebben wekenlang Ruldolph’s cupcakes kunnen eten, want ik moest natuurlijk alles uitproberen. Bij deze dan mijn mening over dit geweldige boek.


Het boek begint met een introductie over verschillende gereedschappen en ingrediënten die onmisbaar zijn bij het maken van cupcakes. Daarna volgen een aantal heerlijke basisrecepten. Voor de recepten van de cupcakes wordt gebruik gemaakt van zonnebloemolie in plaats van boter. Over de basisrecepten van de botercrème had ik eerst mijn twijfels. Ik heb het niet zo op die Amerikaanse botercrèmes waar ze enkel boter en poedersuiker met elkaar mengen. Rudolph mengt deze botercrème echter met banketbakkersroom, wat meer diepte geeft en natuurlijk heerlijk smaakt!

Aloha Caramel

En dan heb je nog de cupcakes zelf. De meest vreemde combinatie met  hele originele namen komen voorbij, zoals Aloha Caramel (Vanille Cupcakes met vanillecrème, gevuld met romige karamel en en vleugje zeezout) en Choc ’n Roll (Chocolade cupcake met chocolade crème, whiskypunch en een bacon-chocolaatje). Het belangrijkste van Ruldoph’s Cupcakes is dat alle ingrediënten goed verkrijgbaar zijn en bovenal: natuurlijk! Geen rare kleurstoffen en E-nummers dus! Daarnaast is er ook een hoofdstuk in het boek gewijd aan Special Cupcakes voor de cupcakeliefhebbers met een speciaal dieet of een voedselallergie.

Cupcake Wars: Chocolade cupcake met chocolade en vanille botercrème,  marshmallows,  pecannoten en pretzels

Kortom: voor ieder wat wils! Van chocolade, tot fruit, tot alcoholische cupcakes, tot cupcakes voor de speciale diëten. Rudolph’s Cupcakes is een zeer divers boek over cupcakes, met verrassende smaakcombinaties, gebruikmakend van eerlijke, natuurlijke producten. Zeker een aanrader dus!

3 opmerkingen:

  1. Wauw wat zien de cupcakes er ongelooflijk schattig uit! Misschien dat ik dit boekje nog een keer in huis ga halen, ondanks dat ik al redelijk wat boekjes over cupcakes heb liggen.
    De Aloha Caramel klinkt erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. привет,у тебя классный блог мне очень нравиться,подписывайся ко мне,я подпишусь на тебя тогда,жду комментариев и т.д.:)

    BeantwoordenVerwijderen