Met nog steeds een aantal Best Chocolate Cupcakes in de vriezer, besloot ik dit keer Chocolate Hazelnut Cupcakes te gaan maken.
Het recept voor de chocolade cupcakes kun je hier terugvinden.
Maak deze eerst voordat je aan de Chcolate Hazelnut botercrème begint. Zorg ervoor dat de cakejes volledig zijn afgekoeld.
Voor de botercrème heb je het volgende nodig:
Ingrediënten voor ongeveer 16 porties van Julie Hassons Chocolate Hazulnut Frosting (ik heb het recept op een aantal punten aangepast)
60 g zachte boter
100 g poedersuiker
35 g cacao
200 g hazelnootpasta (Nutella)
3 el (45 ml) slagroom
BereidingMix de boter en de hazelnootpasta licht en luchtig.
Mix geleidelijk de poedersuiker erdoor. Als het mengsel erg dik wordt en het erg zwaar is om te mixen, voeg dan alvast 1 eetlepel slagroom toe. Voeg vervolgens de cacao toe, en mix alles tot een glad geheel.
Voeg als laastste de (rest van de) slagroom toe, en mix alles tot een glad geheel.
Doe de botercrème in een spuitzak en voorzie de cupcakes met een royale hoeveelheid crème.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten