In het tijdschrift appetito (nr. 5 2008) staan een aantal verleidelijke chocolade recepten, waaronder dus mijn (ondertussen) favoriete Double Chocolate Cookie recept:
Ingrediënten:120 g extra pure chocolade
100 g boter
180 g suiker
1 ei
1 tl vanille aroma
180 g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
3 el cacao
280 g chocolade in grove stukjes
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150°C (hetelucht, 175°C voor elektrisch).
Smelt de 120 g extra pure chocolade. Laat hem een beetje afkoelen.
Klop de boter met de suiker in circa 8 minuten schuimig. Klop na 4 minuten de eieren en het aroma erdoorheen. Roer vervolgens de gesmolten chocolade erdoor.
Meng bloem, cacao en bakpoeder in een andere kom en roer het door het chocoladebeslag. Spatel als laatste de stukjes chocolade erdoor.
Maak met twee eetlepels ong. 15-20 bolletjes en druk ze een beetje plat. Bak de cookies voor ongeveer 10-12 minuten.
Laat ze volledig afkoelen.
Hier een aantal foto's van het resultaat:
Ze zijn echt heerlijk, zeker als ze nog een beetje warm zijn. En ze blijven een beetje zacht. Dus als je het recept gaat uitproberen, niet denken dat ze mislukt zijn als ze niet hard worden, dat hoort zo!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten