woensdag 8 juli 2009

Crème Brulée CupcakesEen klassiek dessert in de vorm van een cupcake: Crème Brulée Cupcakes. Het idee komt uit het boek Cupcakes Parade van Gail Wagman, alleen heb ik het iets anders uitgevoerd.
Voor de cupcakes heb ik simpelweg het recept voor Yellow Cupcakes van Shelly Kaldunski gebruikt (klik hier voor het recept).
Voor de botercrème heb ik het Basic Buttercream recept gebruikt, eveneens uit het boek Cupcakes van Shelly Kaldunski. Alleen in plaats van kristalsuiker heb ik dezelfde hoeveelheid rietsuiker gebruikt (klik hier voor het recept).
Wat betreft het suikerwerkje boven op de crème: hiervoor hoef je enkel een kleine hoeveelheid suiker in een pan te smelten, totdat het amberkleurig en vloeibaar is. Breng de gesmolten suiker met een lepel op een bakplaat bedekt met bakpapier in de desgewenste vorm. Doe dit snel en voorzichtig, de suiker wordt namelijk snel weer hard en is erg warm (het smeltpunt van suiker is namelijk 165 graden celcius!). Laat de suiker afkoelen en hard worden. Als het hard is kan het makkelijk van het bakpapier worden afgehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten