vrijdag 24 juli 2009

Zachte Chocoladekoekjes




Na alle cupcakes werd het weer eens tijd om een "cookie" recept uit te proberen. Dit recept komt uit 500 koekjes van Philippa Vanstone.
Je moet bij deze koekjes goed opletten dat ze niet te lang in de oven staan, anders zijn ze niet meer "zacht" te noemen. Voor de rest is het echt een eitje!
Hier is het recept! Enjoy!

Ingrediënten voor ong. 24 stuks
175 g pure chocolade, fijngehakt
50 g boter
50 g bloem
1/4 tl bakpoeder
snufje zout
2 eieren
250 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille extract
115 g pure chocolade, fijngehakt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).



Smelt 175 gram pure chocolade samen met de boter. Dit kan au bain-marie, maar in de magnetron gaat het ook prima. Laat de chocolade iets afkoelen.
Zeef in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Zet opzij.
Klop in een grote kom de eieren, suiker en het vanille extract tot een bleke, dikke massa. Roer vervolgens de gesmolten chocolade en boter erdoor, gevolgd door het bloemmengsel. Roer als laatste de 115 gram fijngehakte chocolade erdoor.

Schep hoopjes van ongeveer 1 eetlepel deeg op met bakpapier beklede bakplaten. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes zit.
Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze met het bakpapier afkoelen op een rooster.

(De afgekoelde koekjes kunnen 2 tot 3 dagen in een goed gesloten trommel worden bewaard).

2 opmerkingen:

  1. Ik zit met glunderde oogjes naar je creaties te kijken en wat heerlijkkk dat jij het zo leuk vind om te doen, ik ook, ben stapel op het bakken. Nog meer op het bakken en het opmaken van al het lekkers dan het te eten ^^, grappig he...misschien vindt je het leuk even bij mijn website langs te komen? www.love2bake.nl

    xxx Bar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vergeet, zou je met mij willen linken?

    BeantwoordenVerwijderen