maandag 6 december 2010

Doosje Bonbons


 


Cranberry Fudge, Marshmallows en Bounty Bonbons. De Cranberry Fudge en Bounty Bonbons zijn lekker makkelijk om te maken. Het recept voor de Fudge kun je hier vinden. Het is een recept van Nigella Lawson. Ik heb de pistachenoten weggelaten en vervangen door cranberries.

 
Het recept voor de Bounty Bonbons is als volgt:


Ingrediënten
170 ml gecondenseerde melk
125 g geraspte kokos
200 g melkchocolade
50 ml druivenpitolie (optioneel)

Bereiding
Meng de gecondenseerde melk met de geraspte kokos. Vorm hiervan balletjes van ongeveer 15 gram per stuk.
Leg de bolletjes op bakpapier en zet ze minimaal 2 uur in de diepvries.

Smelt de chocolade en meng het eventueel met de druivenpitolie. De olie zorgt ervoor dat het chocoladelaagje om de kokos niet te hard wordt. 
Doop de bevroren kokosballetjes in de chocolade. Laat de chocolade hard worden in de koelkast, zo'n 30 minuten. 


Voor de Marshmallows heb ik het volgende recept gebruikt:

Ingrediënten
250 g suiker
10 g honing
6 blaadjes gelatine (12 g)
3 eiwitten
1 el vanille-extract
40 g poedersuiker
25 g maïzena

Bereiding
Week de gelatine in koud water.
Kook de suiker en honing met 800 ml water op middelhoog vuur (ongeveer 8-10 minuten), tot 130°C.
Klop de eiwitten half stijf. 
Giet al kloppend de suikersiroop in een dun straaltje bij de eiwitten. Klop vervolgens de uitgelekte gelatine en het vanille-extract erdoor. Klop het geheel nog zo'n 5 minuten tot een dikke, lauwe massa. 
Giet de massa in een met bakpapier beklede vierkant of rechthoekig blik en laat de marshmallow 2 uur op kamertemperatuur opstijven.
Meng de poedersuiker met de maïzena. Bedek de marshmallow met de suiker met behulp van een zeef. Keer de marshmallow om, uit het blik, op een vel bakpapier en bestuif ook de andere kant met de poedersuiker. 
Steek er vormpjes uit of snijdt de marshmallow in vierkantjes. 


Tip: voor de roze marshmallows heb ik suiker voor stoofperen fijngemaakt in de keukenmachine en deze gebruikt in plaats van de poedersuiker.


Zowel het recept van de Bounty Bonbons als het recept van de Marshmallows komt uit het boek Kookschool Chocolade.

1 opmerking: