donderdag 2 december 2010

White Chocolate Speculoos Cupcakes

Voor de Holland's Cupcake Challenge van November had ik Strooigoed Cupcakes gemaakt. Daarop heb ik nog een aantal variaties gemaakt. 


De cupcake is een witte chocolade cupcake. Het recept komt van deze site. Aangezien de hoeveelheden hier in Amerikaanse maten staan, heb ik het even omgerekend:

White Chocolate Cupcakes (18 stuks)

170 g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
75 g boter, zacht
170 g suiker
2 eieren
115 g witte chocolade, gesmolten
1 tl vanille extract
250 ml  melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Zet opzij.
Klop de boter en de suiker in een andere kom licht en luchtig. 
Mix één voor één de eieren erdoor. 
Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade en het vanille extract toe. Mix alles tot een homogene massa.
Voeg afwisselend de bloem en de melk toe en mix tot de ingrediënten geheel zijn opgenomen.
Verdeel het beslag over 18 muffinvormpjes. Bak de cupcakes 20-23 minuten in de voorverwarmde oven. 

Het recept voor de Speculoos Botercrème kun je hier vinden. 
Vervang de witte chocolade door naar eigen smaak Koekkruiden of Speculoospasta toe te voegen.


3 opmerkingen:

  1. Ze zien er heerlijk uit. Ik ga ze ook maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en had je gewonnen bij de deze wedstrijd??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee helaas. Maar ik blijf elke maand meedoen!
    Het mij niet zo zeer om de prijzen, maar het is een goed excuus om nieuwe dingen uit te proberen :D. Ik kijk er elke maand weer naar uit.

    BeantwoordenVerwijderen